SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna yaptırımları, Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerini azalttı

Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirleri bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41.4 azaldı. Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle yaptırım uygulanan Rusya’nın söz konusu alanda geliri yaklaşık 43.4 milyar dolar düştü.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna yaptırımları, Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerini azalttı

Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle batılı ülkelerden yaptırım gören Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirleri azaldı. Yaptırımlar kapsamında Rusya’dan petrol ve doğal gaz ithalatı askıya alındı.

Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin azalmasına ilişkin Rusya Maliye Bakanlığından konuya dair açıklama geldi. Açıklamada, federal bütçe açığının yılın ilk 7 ayında 2.8 trilyon ruble (yaklaşık 29 milyar dolar) seviyesinde gerçekleştiği belirtildi.

RUSYA’NIN GELİRİ YÜZDE 41.4 AZALDI

Ayrıca açıklamada, 7 aylık dönemde, bütçe gelirlerinin 14.5 trilyon ruble olduğu belirtilirken bütçe giderlerinin ise 17.3 trilyon ruble seviyesine çıktığı bildirildi. Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirlerinin bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41.4 azalarak 4.2 trilyon rubleye düştüğü kaydedildi. Öte yandan düşüşün ana nedeninin geçen yıla kıyasla enerji fiyatlarındaki yüksek baz etkisi olduğu ileri sürüldü.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.