SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı pilotlar, F-16 uçuş eğitimi almaya başladı

Bazı Ukraynalı pilotların artık doğrudan havada F-16 savaş uçağı eğitimi almaya başladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı pilotlar, F-16 uçuş eğitimi almaya başladı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy İgnat, Ukraynalı pilotlara verilen F-16 savaş uçağı eğitiminin plana göre ilerlediğini aktararak bazı pilotların öğrendiklerini havada uygulamaya başladığını ifade etti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy İgnat, bugün yaptığı açıklamada, “En önemli süreç başladı. Ortaklar eğitim sürecini çok fazla detaylandırmak istemiyorlar. Ancak pilotlar artık F-16 üzerinde doğrudan havada eğitim alıyor. Elbette hepsi değil. Bazı pilotlar halihazırda eğitmen eşliğinde gökyüzünde eğitim alıyor. Bu nedenle her şey planlandığı gibi gidiyor.” dedi.

UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havadaki kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna, geçen temmuz ayında, F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu açıkladı. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı.

UKRAYNALI PİLOTLAR, F-16 EĞİTİMİNE BAŞLADI

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, eğitimin ekim ayında Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında, Ukraynalı pilotlar ve teknik personelin F-16 eğitiminin, Ekim 2023'te Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını aktarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.