SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka, 2024 yılında Ukrayna'ya F-16 göndereceğini açıkladı

Danimarka, 2024 yılının başında Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını göndermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka, 2024 yılında Ukrayna'ya F-16 göndereceğini açıkladı

Danimarka'nın, Rusya’nın topyekun işgal saldırısına 595 gündür karşı koyan Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarını 2024 yılının başında göndereceği öğrenildi.

Breaking the News haber servisinin bildirdiğine göre, Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund, bugün yaptığı açıklamada, ilk F-16 uçaklarının Ukrayna'ya 2024'ün başlarında gönderileceğini ifade etti. Bakan Lund, "Mart veya nisan ayında ilk savaş uçağı partisini, Ukrayna'ya sevk edebileceğimizi umuyoruz. Fakat Ukraynalıların onları kullanabilmelerini sağlamak için yapılması gereken çok iş var" ifadelerini kullandı.

ABD, DANİMARKA VE HOLLANDA’NIN F-16’LARI UKRAYNA'YA GÖNDERMESİNE ONAY VERDİ

Bilindiği üzere ABD, Ağustos 2023’te Danimarka ve Hollanda'nın elinde bulunan F-16 savaş uçaklarının, pilotların gerekli eğitimleri tamamlamasının hemen ardından Ukrayna'ya gönderilmesine onay vermişti.

UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havada kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı. Koalisyona, Ukrayna'ya destek olmak isteyen ülkelerin katılabileceği belirtildi.

UKRAYNALI PİLOTLAR, F-16 EĞİTİMİNE BAŞLADI

Ukraynalı pilotlar ve teknik personeli, bu ay içinde ABD yapımı F-16 savaş uçakları üzerine eğitime başladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, eğitimin ekim ayında Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında, Ukraynalı pilotlar ve teknik personelin F-16 eğitiminin, Ekim 2023'te Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını aktarmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.