SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov'dan Çernigiv saldırısına kınama: Ukrayna'nın hava savunmasına ihtiyacı var!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya'nın bugün sabah saatlerinde Ukrayna’nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısı hakkında kınama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov'dan Çernigiv saldırısına kınama: Ukrayna'nın hava savunmasına ihtiyacı var!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, işgalci Rusya'nın 17 Nisan 2024 Çarşamba günü sabah saatlerinde Ukrayna’nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısını kınadı. Umerov, yaptığı açıklamada, "İşgalcilerin bir başka küstah saldırısı. 17 kişinin öldüğü, 61 kişinin de yaralandığı biliniyor. Hayatını kaybedenlerin ailesine ve dostlarına en derin baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Dünya, Rusya'yı yalnızca güç ve kararlılığın durdurabileceğini anlamalıdır. Teröristler diğer dilleri anlamazlar. Ukrayna'nın hava savunmasına ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarma kapasitemizi güçlendirmemize yardımcı olmaları için ortaklarımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN ÇERNİGİV'E FÜZE SALDIRISI

İşgalci Rusya, bu sabah saatlerinde Ukrayna’nın Çernigiv kentine füze saldırısı gerçekleştirdi.

Çernigiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vaçeslav Çaus, Rus ordusunun kent merkezindeki bir semti 3 füze ile vurduğunu aktararak, saldırıda en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini ve 60’tan fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini belirten Çaus, saldırıda birçok apartmanın, sivil altyapının ve onlarca aracın hasar aldığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.