SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov, Danimarkalı mevkidaşı ile F-16 uçaklarının teslimatını görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ile Kıyiv’de görüştü. Görüşmenin ana gündemi, Danimarka’nın Ukrayna’ya devredeceği F-16 uçakları oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov, Danimarkalı mevkidaşı ile F-16 uçaklarının teslimatını görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov,  Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ile Kıyiv’de bir araya geldi. F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya devri, görüşmenin ana konusu oldu.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Danimarkalı mevkidaşı ile bir araya geldiğini aktararak, “Ana konumuz F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya devrinin hızlandırılması oldu. Ayrıca işgalden kurtarılmış bölgelerin mayınlardan temizlenmesini, Ukraynalı askerlerin eğitimini, Ukrayna ordusunda BT'nin (Bilgi teknolojisi) uygulanması konusunda işbirliğini ve ek yardımın sağlanması konularını ele aldık.” ifadelerini kullandı.

Bakan Umerov, Danimarka’nın uluslararası koalisyonun pilot yetiştirme ve personel desteği, uçak bakımı ve Ukrayna'ya F-16 tedariki yönündeki çabalarına öncülük eden ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.