SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov: Ukrayna Savunma Bakanlığı, yüz binlerce İHA için sözleşme yapmayı planlıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, insansız hava aracı üreticileri ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov: Ukrayna Savunma Bakanlığı, yüz binlerce İHA için sözleşme yapmayı planlıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Savunma Tedarik Ajansının bu yıl yüz binlerce insansız hava aracı satın almayı planladığını duyurdu.

UKRAYNA, YÜZ BİNLERCE İHA İÇİN SÖZLEŞME YAPMAYI PLANLIYOR

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov ile birlikte, bugün insansız hava aracı üreticileri ile bir araya geldi. Bakan Umerov, görüşmeye 120’den fazla insansız hava aracı (İHA) üreticisinin katıldığını aktardı.

Bakan Umerov tarafından yapılan açıklamada, “Teknolojik yeniliklerin bir an önce cepheye ulaşarak askerlerimizin hayatını kurtarması ve düşmanları yok etmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Devlet, ordumuzu güçlendiren herkesin ortağıdır ve ortak olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi. Bakan Umerov, Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Tedarik Ajansının bu yıl yüz binlerce İHA satın alması için sözleşme yapmayı planladığını belirtti. Ayrıca Umerov, yapılacak uzun vadeli sözleşmelerin üreticilere planlama için fırsat vereceğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.