SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalnızca mart ayında 57 Ukraynalı çocuk Rus saldırılarından etkilendi

Ukrayna'daki BM İnsan Hakları İzleme Misyonu, şubat ayına oranla bu yıl mart ayında yüzde 20 artış göstererek Rus saldırıları nedeniyle 607 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca son verilere göre mart ayında 57 çocuk düşman saldırılarından etkilendi

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalnızca mart ayında 57 Ukraynalı çocuk Rus saldırılarından etkilendi

İşgalci Rus güçleri, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişimi ve topyekûn saldırılarına, savaşın 3. yılında da sivilleri katlederek devam ediyor. Özellikle son dönemlerde Ukrayna'daki altyapı tesislerine ve enerji santrallerine yönelik saldırılarını artıran Rus işgalciler, çocukların can güvenliğinin başat tehlikesi hâline geldi. 

İŞGALCİLER MART AYINDA SALDIRILARINI ARTIRDI: 607 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'daki Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları İzleme Misyonuna göre bu yıl mart ayında bir önceki aya göre yüzde 20 artışla 607 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca çocuklar mart ayında Rus saldırıları nedeniyle şubat ayının iki katı kadar zarar gördü. BM İnsan Hakları Misyonu mart ayında düşman saldırılarından etkilenen 57 çocuğun öldüğünü veya yaralandığını bildirdi. 

"BU SALDIRILAR UKRAYNA HALKININ VAROLUŞSAL TEHDİDİDİR"

BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca 11 Nisan 2024 tarihinde yaptığı değerlendirmede, "Bu savaşın mevcut tırmanma gidişatı, bölgesel istikrara ve uluslararası güvenliğe doğrudan bir tehdittir. En önemlisi, bu Ukrayna halkının varoluşsal tehdididir" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.