SON DAKİKA
Hava Durumu

BM: Rusya'nın yürüttüğü savaş Ukrayna halkı için varoluşsal bir tehdittir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın Ukrayna halkı için "varoluşsal bir tehdit" oluşturduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM: Rusya'nın yürüttüğü savaş Ukrayna halkı için varoluşsal bir tehdittir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın daha da tırmanmasının uluslararası güvenliği tehdit ettiğini ayrıca Ukrayna halkı için "varoluşsal bir tehdit" oluşturduğunu ifade etti.

"ADİL, GÜÇLÜ VE KAPSAMLI BİR BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR"

BM Güvenlik Konseyinde 11 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna'daki insani durum ele alındı. Toplantıda konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, “Bu savaşın mevcut tırmanış yörüngesi, bölgesel istikrar ve uluslararası güvenlik için doğrudan bir tehdittir. Hepsinden önemlisi, Ukrayna halkı için varoluşsal bir tehdittir. Defalarca ifade ettiğimiz üzere, Ukrayna'da BM Tüzüğü, uluslararası hukuk ve Genel Kurul kararları uyarınca, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilerek adil, güçlü ve kapsamlı bir barışa ihtiyacımız var." dedi.

Ukrayna enerji altyapısının yoğun ve sistematik olarak hedef alınması dahil olmak üzere Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarının günlük yıkıcı bir model haline geldiğini söyleyen BM Genel Sekreter Yardımcısı, "Bu acımasız saldırılar sonucunda artan sivil kayıplar karşısında dehşete düşüyoruz. Bu kabul edilemez. Sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası hukuk çerçevesinde yasaklanmıştır. Bu saldırılar derhal durdurulmalı ve nerede olursa olsun bu saldırıları kınamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.