SON DAKİKA
Hava Durumu

Zafer için 100 Araç projesi: 20 araç daha Ukrayna birliklerine teslim edilecek

ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “Zafer için 100 Araç” projesi çerçevesinde 20 araç daha Zaporijjya ve Herson'da görev yapan Ukrayna birliklerine gönderilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zafer için 100 Araç projesi: 20 araç daha Ukrayna birliklerine teslim edilecek

Polonya'da Bayraktar TB2  silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın almak için toplanan paraların bir kısmı, ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde “500 Yardım Kiti” ve “Zafer için 100 Araç” projelerini hayata geçirmek için kullanılıyor.

ASTEM Vakfı ve Kırım Milli Varlık Vakfı, proje çerçevesinde Zaporijjya ve Herson bölgelerine gönderilecek olan 20 aracı daha hazırladı.

Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, “Şu anda biz Kıyiv’de gelecekte Kırım Tatar merkezinin inşa edileceği arsada bulunuyoruz. Biz, Astem Vakfı ve Baykar şirketi ile birlikte  'Zafer için 100 Araç' projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje çerçevesinde 4’ü ambulans toplamda 20 araç hazırladık" açıklamasını yaptı.

ARAÇLAR GÜNEY CEPHESİNDE SAVAŞAN BİRLİKLERE TESLİM EDİLECEK

Araçların Herson ve Zaporijjya bölgelerindeki çatışmalara katılan birliklere gönderileceğini aktaran Mambetov, “Bu ambulans Karadağ Taburuna teslim edilecek. Gördüğünüz gibi bunlar yaralı askerleri tahliye etmek için tasarlanmış ambulanslar. Sedyeler, gerekli tıbbi ekipman için dolaplar ve sağlık görevlileri için ayrı bir sandalye olduğunu görebilirsiniz" dedi.

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı sona yaklaşan proje çerçevesinde şimdiden 90 aracın satın alındığını belirterek, “Bunlar kullanılmış araçlar ama çok iyi durumdalar. Cephede sorunsuz kullanılması için gerekli bakımdan geçti" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.