SON DAKİKA
Hava Durumu

"Zafer için 100 Araç" projesi başarıyla tamamlandı

Ukrayna birliklerine araç desteği sağlamak amacıyla ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde hayata geçirilen “Zafer için 100 Araç” projesi başarıyla tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Zafer için 100 Araç" projesi başarıyla tamamlandı

Polonya'da Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın almak için toplanan maddi desteğin bir kısmı; ASTEM Vakfı, Baykar Teknoloji ve Polonyalı gönüllülerin işbirliğinde “Zafer için 100 Araç” projesini hayata geçirmek için kullanıldı. Proje çerçevesinde satın alınan son 5 araç Azov Alayına teslim edildi. 

"SON 5 ARACI AZOV ALAYINA TESLİM ETTİK"

Konuya ilişkin Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, "Zafer için 100 Araç" projesinin tamamlandığını belirterek, “Bayraktar TB2 SİHA üreticisi olan Baykar Teknoloji ve Ukrayna için Bayraktar SİHA satın almak amacıyla kampanya düzenleyen Polonya halkıyla birlikte bu projeye başladık. Baykar, SİHA’yı Ukrayna’ya ücretsiz sağlama ve toplanan parayı farklı yardım projelerine yönlendirme kararı aldı. Biz de bu proje teklifiyle başvuru yaptık. Proje çerçevesinde, 100 farklı aracı Ukrayna ordusuna, farklı devlet kuruluşlarına ve hastanelere bağışladık. Bu hafta projeyi tamamlıyoruz. Son 5 aracı Azov Alayına teslim ettik" açıklamasını yaptı.

Diğer yandan, ASTEM Vakfına araç desteğinden dolayı teşekkür eden Azov Alayı askeri, "Destek olarak aldığımız her araç zaferi yaklaştırmaya yardım ediyor. Araçlar cephede görev yapacak ve bize işgalci Rusya’ya karşı koymak için yardım edecek. Bu yüzden bize verilen bu yardım için minnettarız" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.