SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, ABD Senatörü Graham ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Senatörü Lindsey Graham ile bir araya geldi. Zelenskıy, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Ukrayna’nın savunma üretimini arttıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, ABD Senatörü Graham ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Senatörü Lindsey Graham ile 18 Mart tarihinde Kıyiv’de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Zelenskıy, Senatör Graham'a Ukrayna'ya yönelik kapsamlı yardım, cephedeki durum ve ordunun öncelikli ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Ayrıca Ukrayna’nın NATO’ya entegrasyonu da ele alındı.

Zelenskıy, 18 Mart tarihinde görüşmeye ilişkin açıklamada Ukrayna’nın savunma üretimini en üst düzeye çıkarmaya çalışacağını ve  üretim potansiyelini her yıl genişletmenin Ukrayna'nın stratejik çıkarına olduğunu söyledi.

ABD'NİN SÜREKLİ DESTEĞİ ARTIK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, hava savunma sistemleri ve füzeler gibi askeri ve teknik yardımın devam edilmesinin kritik önem taşıdığına dikkat çekti. Zelenskıy “Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesi sürüyor. Ukrayna'nın uluslararası ortakların, özellikle de ABD'nin sürekli desteği, topraklarımızı işgalden kurtarma ve halkımızı koruma planlarının uygulanmasında artık her zamankinden daha önemli” dedi.

ABD Senatörü Lindsey Graham ise ABD Kongresi'nin Ukrayna için önerilen yardım paketini onaylayacağından emin olduğunu ifade etti. Ancak bu yardımın bir hibeden ziyade düşük faizli, feragat edilebilir bir kredi olarak yapılandırılması gerektiğini dile getirdi. 

ABD Senatosu, 60 milyar dolarlık bölümü Ukrayna'ya tahsis edilecek olan toplamda 95.3 milyar dolarlık dış yardım finansmanını içeren yasa teklifini 13 Şubat 2024'te kabul etmiş ancak Temsilciler Meclisi konuyu gündemine almadan tatile çıkmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.