SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Bahmut'taki askeri mevziyi ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 29 Temmuz Özel Harekat Kuvvetleri Günü dolayısıyla Bahmut bölgesindeki cepheyi ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Bahmut'taki askeri mevziyi ziyaret etti

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekun işgal girişimi, Ukrayna'nın doğu ve güney kesimlerinde hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy bugün sıcak çatışmanın yaşandığı Bahmut bölgesindeki cepheyi ziyaret etti. Özel Harekat Kuvvetlerine bağlı askerlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Zelenskıy, cephedeki son duruma ilişkin olarak komutandan bilgi aldı. Zelenskıy, cepheye 29 Temmuz Özel Harekat Kuvvetleri Günü'nü kutlamak amacıyla gittiğini belirtti.

"ASKERLERİN GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİ GERÇEKTEN KAHRAMANCA"

Ziyarete ilişkin zosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna Özel Kuvvetlerinin şu anki özel operasyonlarını anlatamasam da Ukrayna uğruna bu görevin yerine getirilmesi gerçekten kahramanca. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Özel Harekat Kuvvetlerine şan olsun. Yaşa Ukrayna!" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın Ukrayna'yı yok etmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Zelenskıy, "Özgürlüğümüz ve hepimizin hayatı, çocuklarımız, ülkemizin bugünü ve geleceği için 520 gün süren çok zor bir tam ölçekli savaştan sonra bu kadar güçlü kaldığınız için teşekkür ederiz" dedi. Zelenskıy ardından  Özel Harekat Kuvvetleri Günü dolayısıyla Donetsk bölgesindeki cepheye gittiğini duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.