SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy'den ABD Temsilciler Meclisine çağrı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kıyiv'e sağlamayı planladığı maddî ve askerî yardım konusunda ABD Temsilciler Meclisine seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy'den ABD Temsilciler Meclisine çağrı

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik topyekûn saldırıları 3. yılında devam ediyor. Yerleşim yerlerini bombalayarak sivilleri hedef alan Rusya, son bir haftadır Ukrayna'daki kritik altyapı tesislerini vuruyor. Bu bağlamda Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 28 Mart 2024'te Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisine seslendi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Kongre'nin Kıyiv yönetimine askerî yardım sağlamasının son derece önemli olduğunu vurguladı. 

ZEELNSKIY, ABD KONGRESİNE SESLENDİ

Zelenskıy, "ABD yardımının Kongre tarafından Ukrayna'ya hızlı bir şekilde iletilmesi hayatî önem taşıyor. Temsilciler Meclisinde nasıl ilerleneceği konusunda farklı görüşler olduğunu kabul ediyoruz, ancak asıl önemli olan Ukrayna'ya yardım konusunu birleştirici bir faktör olarak tutmaktır" diyerek düşman saldırılarının fiziksel güç ile püskürtülebileceğini ifade etti. Zelenskıy, savunma saldırılarının sürdürülebilirliği için Kongrenin sağlayacağı yardımın devamlılığına dikkat çekti.

RUSYA, UKRAYNA'DAKİ ALTYAPI TESİSLERİNİ HEDEF ALIYOR

Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Mike Johnson, 60 milyar dolarlık askerî ve malî yardım sağlayacak bir tasarıyı gündeme getiriyor. Gerek Kongrenin söz konusu tasarıyı onaylamaması gerekse Avrupa Birliğinin (AB) taahhüt ettiği askerî ve malî yardımları geciktirmesi savunmanın etkisini düşürüyor. Ayrıca Moskova'da 22 Mart 2024 tarihinde silahlı saldırganlar tarafından düzenlenen terör eyleminden Ukrayna'yı sorumlu tutan Putin, sivilleri katlederek savaşa yeni bir bahane uydurmaya çalışıyor. Ukrayna'daki enerji tesislerini hedef alan Rusya, geçen hafta ülkenin birçok bölgesinde elektrik kesintilerine neden oldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.