SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy Filipinler'de: Marcos, barış konferansına katılacak mı?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy Filipinler'in başkenti Malina'daki resmî ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Ferninand Marcos ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy Filipinler'de: Marcos, barış konferansına katılacak mı?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 3 Haziran 2024 tarihinde Filipinler'in başkenti Manila'ya resmî bir ziyarette bulundu. Ukrayna'nın Filipinler ile kurduğu diplomatik ilişkinin ardından yapılan ilk ziyaret olmasıyla dikkat çekti.

FİLİPİNLER'DE UKRAYNA BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy resmî ziyaret kapsamında Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos ile görüşme yaptı. Görüşmede ikili iş birliği ve Ukrayna tahıllarının Filipinler'e ihracatı ele alındı. Zelenskıy, Küresel Barış Zirvesi ile Asya Güvenlik Zirvesi'ne katılımı nedeniyle Marcos'a teşekkür etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Zelenskıy ikili diplomatik ilişkiyi geliştirmek adına Manila'da Ukrayna Büyükelçiliği açma planı olduğunu belirtti.

Zelenskıy, 2 Haziran 2024 tarihinde Sinagpur'u ziyaret ederek, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, ABD kongre üyeleri ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.