SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: UCM'nin Putin hakkında çıkardığı yakalama emri tarihi bir karar

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkardığı tutuklama emrini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: UCM'nin Putin hakkında çıkardığı yakalama emri tarihi bir karar

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkardığı yakalama emrini “tarihi bir karar” olarak nitelendirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün akşam yaptığı konuşmasında, Putin ve Rusya Çocuk Hakları Yetkilisi Mariya Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle çıkarılan yakalama kararına dair açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin kararının büyük önem taşıdığını belirten Zelenskıy, şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası Ceza Mahkemesi, Putin için tutuklama kararı çıkardı. Tarihi sorumluluğun başlayacağı tarihi bir karar. Terörist devletin lideri ve Rusya'nın başka bir yetkilisi (Rusya Federasyonu Çocuk Hakları Yetkilisi Maria Lvova-Belova - KR) resmen bir savaş suçu zanlısı oldu. Ukraynalı çocukların sınır dışı edilmesi, binlerce çocuğumuzun yasa dışı bir şekilde terör devletinin topraklarına sevk edilmesi davası çerçevesinde…Çocukları ailelerinden ayırmak, onları akrabalarıyla iletişim kurma fırsatından mahrum bırakmak, çocukları Rusya topraklarında saklamak, uzak bölgelere dağıtmak, tüm bunların saldırgan devletin politikası, devlet kararları, devlet kötülüğü olduğu açıkça bellidir.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.