SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna cephedeki mevzileri istikrara kavuşturmayı başardı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, mermi sıkıntısı olmasına rağmen Ukrayna ordusunun cephedeki mevzileri istikrara kavuşturmayı başardığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna cephedeki mevzileri istikrara kavuşturmayı başardı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ordusunun "Rus ordusunun başarı elde etmeyi beklediği" bölgelerdeki mevzileri istikrara kavuşturmayı başardığını ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 4 Nisan akşamı yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun cephedeki mevzileri istikrara kavuşturmayı başardığını aktardı. Kıyiv’de dün üst düzey askeri yönetimiyle yapılan toplantıda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy’ın sunduğu rapora atıfta bulunulan Zelenskıy şu ifadelere yer verdi:

"Başkomutan Rus ordusunun cephede başarı elde etmeyi beklediği bölgeler hakkında ayrıntılı bir rapor sundu. Mevzilerimizi istikrara kavuşturmayı başardık. Başkomutan, işgalcinin ilerlemesini engelleyen eylemlerimiz hakkında bilgi verdi. Mermi sıkıntısı ve ikmalde önemli bir yavaşlama olduğu koşullarda bu sonuçlar gerçekten de çok iyi.”

Ayrıca Zelenskıy, cephede olmlu sonuç alınmasını sağlayan tüm askerlere ve komutanlara teşekkür etti.

RUSYA, TAARRUZA BAŞLARSA CEPHE HATTINI KIRABİLİR

Politico gazetesinde 3 Nisan 2024 tarihinde yayınlanan haberde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rusya'nın yaz taarruzuna karşı kritik bir durumda olduğu öne sürüldü. Gazeteye konuşan adı açıklanmayan Ukraynalı yetkililer, Rus generallerin olası taarruzlarına odaklamaya karar verdikleri bölgelerde cephe hattının kırılma riskinin büyük olduğunu söyledi.  Bu durumun nedenleri arasında insansız hava araçları, obüsler ve yüz binlerce mermi ve füze eksikliğini gösteren yetkililer, Ukrayna ordusunun  4 milyon mermiye ve 2 milyon İHA'ya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca Rusya’nın yeterli sayıda güdümlü bombaya sahip olduğunu ve ordu büyüklüğü açısından Ukrayna'yı geride bıraktığına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.