SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna, tüm NATO üyelerini birleştiren ortak özgürlük alanını savunuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın şu anda tüm NATO üyelerini birleştiren ortak özgürlük alanını savunduğunu ifade ederek "Hava kalkanımızın güçlendirilmesine ihtiyacımız var." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna, tüm NATO üyelerini birleştiren ortak özgürlük alanını savunuyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile "anlamlı bir görüşme" gerçekleştirdiğini belirten Zelenskıy, "Ukrayna'nın ittifakın hukuki üyesi olması, zaman meselesidir. Bu zamanı yaklaştırmak için her şeyi yapıyoruz." dedi.

"UKRAYNA, TÜM NATO ÜYELERİNİ BİRLEŞTİREN ORTAK ÖZGÜRLÜK ALANINI SAVUNUYOR"

Zelenskıy, "Ukrayna, şu anda tüm NATO üyelerini birleştiren ortak özgürlük alanını savunuyor." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna, Rusya'nın başlattığı bu sebepsiz ve suç teşkil eden savaşta zaferi sadece devletimiz için değil tüm kıta için uzun vadeli güvenlik ve barışı garanti altına alacaktır." 

Ukrayna'nın, NATO'nun silah taktiklerini başarılı bir şekilde kullanmaya ve geliştirmeye devam edeceğine değinerek şu değerlendirmede bulundu:

"Gerçekliğin kendisi, Ukrayna'nın ittifaka üyeliğinin tamamen doğal ve hem Ukrayna'yı hem de NATO'yu güçlendiren bir üyelik olacağının kanıtıdır."

ZELENSKIY: HAVA KALKANIMIZIN GÜÇLENDİRİLMESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Zelenskiy, "Bu bağlamda üye devletlerin ek hava savunma sistemleri tedarik etme konusunu görüştük. Genel sekreter bu konuda bize yardımcı olmak ve ittifak üyesi devletleri harekete geçirmek için çaba sarf etmeyi kabul etti." diye konuştu.

İşgalci devlet Rusya'nın Ukrayna topraklarına yoğun saldırılarına devam ettiğini vurgulayan Zelenskıy, "Rusya üzerinde, buna uygun bir baskı yoğunluğuna ve hava kalkanımızın güçlendirilmesine ihtiyacımız var." dedi.​

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.