SON DAKİKA
Hava Durumu

Zeleskıy Donetsk'teki tahkimat çalışmalarını denetledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Donetsk bölgesindeki tahkimat inşaatını yerinde denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zeleskıy Donetsk'teki tahkimat çalışmalarını denetledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin Donetsk bölgesindeki tahkimat inşaatını, bölgeye giderek denetledi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy denetleme sırasında Ukrayna Müşterek Kuvvetler Komutanı General Yuriy Sodol, Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Milli Polis Teşkilatı bölge yetkililerinden ayrıntılı raporlar aldı.

"UKRAYNA'NIN DAYANABİLMESİ İÇİN HAYATINI VEREN HERKESİN ANISINI HER ZAMAN KORUMALIYIZ"

Zelenskıy konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Donetsk bölgemiz. Savaşçılarımız. Gönüllülerimiz. Ukrayna halkı. Ülkemizi ve bağımsızlığını, Ukrayna'nın hayatını koruyan herkes. Ukrayna'nın yaşaması ve işgalcilere teslim olmaması için her şeyi yapan insanları her zaman takdir etmeliyiz. Tüm Ukrayna'nın dayanabilmesi için hayatını veren herkesin anısını her zaman korumalıyız. Bağımsızlığımız insanlarımızdır, 2014'te ve 24 Şubat 2022’de cesaret yolunu, Ukrayna yolunu seçen insanların gücüdür.” ifadelerini kullandı.

Resim

Donetsk bölgesine düzenlenen ziyaret sırasında Zelenskıy, yoğun çatışmaların yaşandığı Çasiv Yar'ı savunan 41. Ayrı Mekanize Tugayının komuta merkezlerden birini ziyaret etti. Ayrıca 95. Ayrı Hava İndirme Tugayının sağlık bölüğünde tedavi gören askerler ile bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.