SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 82. yılı Ankara Kent Konseyinde anılacak

Ankara Kent Konseyinde, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 82. yılı anılacak. Toplantıda, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin bir konuşma gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2026 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2026 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 82. yılı Ankara Kent Konseyinde anılacak

Ankara Kent Konseyinde 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 82. yılı dolayısıyla Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celâl ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin’in katılımıyla anma toplantısı düzenlenecek.

Kırım Derneğinden yapılan duyuruda, 18 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 15.00’te Ankara Kent Konseyi yerleşkesinde sürgün şehitlerinin anılacağı bildirildi.

Büyükelçi Celâl ve Kırım Derneği Genel Başkanı Şahin’in konuşmacı olarak yer alacağı anma toplantısında, ayrıca sürgünde yaşanılanları anlatan kısa belgesel gösterimi yapılacağı kaydedildi.

Ayrıca, tiyatrocular tarafından sürgün acılarına dikkat çekecek bir teatral canlandırma da sahnelenecek.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.