SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir Odunpazarı'nda Kırım Tatar yırları ve halk oyunları gösterisi yapıldı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesinde Kırım Tatar müzikleri ve halk oyunları gösterisi düzenlendi. Kırım Ailesi çocuklarının sahne aldığı etkinlik büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir Odunpazarı'nda Kırım Tatar yırları ve halk oyunları gösterisi yapıldı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Kırım Derneği ve Kırım Ailesi ortaklığında "Kırım Müzik, Şiir Dinletisi ve Halk Oyunları Gösterisi" düzenlendi. Kırım Tatar geleneksel halk oyunları ve yırlarının icra edildiği gösteri, 7 Temmuz 2023 tarihinde yapıldı.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi yanında, Arasta Çarşısı'nda gerçekleşen etkinliğe; Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Kırım Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Kırım Ailesi'nin kurucusu Anife Kurtseitova ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESKİŞEHİR'DE KIRIM MÜZİK, ŞİİR DİNLETİSİ VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Kırım Tatar müziklerinin seslendirildiği, Kırım Tatar geleneksel halk oyunlarının sergilendiği gösteri, renkli anlara sahne oldu. Kırım Ailesi çocuklarının sahne aldığı etkinlikte, Kırım Tatar yırları ve halk oyunları sergilendi. Şiir dinletisinin de yer aldığı etkinlik, Eskişehir halkı tarafından büyük beğeni topladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, etkinliğe ilişkin yaptığı paylaşımda, "Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzemizin bulunduğu Arasta Çarşısı'nda gerçekleşen Kırım Müzik, Şiir Dinletisi ve Halk Oyunları Gösterisi etkinliğinde hemşehrilerimizle buluştuk. Bu güzel etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.