SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada'nın Kıyiv Büyükelçisi Kırımoğlu'nu ziyaret etti

Kanada'nın Kıyiv Büyükelçisi Natalie Tsmoc, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada'nın Kıyiv Büyükelçisi Kırımoğlu'nu ziyaret etti

Kanada'nın Kıyiv Büyükelçisi Natalie Tsmoc 30 Nisan 2024 tarihinde, Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu makamında ziyaret etti.

KANADA, KIRIM TATAR HALKININ YANINDA

Kırımoğlu'nun Ukrayna'nın Başkenti Kıyiv'de bulunan ofisine gelen Büyükelçi Tsmoc, ziyaretinde Kırım Tatarlarının yaşadığı zorukların fakında olduğunu, işgalci Rusya'nın Kırım Tatar halkına yönelik uyguladığı baskıları ve işgal girişimini kınadığını bildirdi.

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

KIRIMOĞLU'NDAN ZİYARETLE İLİGİLİ AÇIKLAMA

Kırımoğlu ziyarete ilişkin açıklama yaparak, "Hafta verimli toplantılar ve hoş tanışmalarla başladı. Bugün Kanada'nın Ukrayna Büyükelçisi Sayın Natalie Tsmoc tarafından ziyaret edildim. Kırım Tatar soykırımının yıldönümü arifesinde Sayın Büyükelçiye Kırım Tatarlarına verdiği destek için teşekkür etme fırsatı buldum" ifadelerini kullandı.

KANADA PARLAMENTOSU KIRIM TATAR SÜRGÜNÜNÜ SOYKIRIM OLARAK TANIYOR

Ayrıca Kanada'nın Kırım Tatar Sürgününü soykırım olarak tanıdığını hatırlatan Kırımoğlu, "18 Mayıs 2022 tarihinde Kanada Parlamentosu Avam Kamarası, 1944 yılında Kırım Tatarlarının sürgün edilmesini soykırım olarak tanıyan ve 18 Mayıs'ı Kırım Tatar soykırımının resmi anma günü olarak belirleyen bir kararı oybirliğiyle kabul etti. Ukrayna gibi Kanada da yerli halklara yönelik bir kamu politikası geçmişine sahiptir ve Kanada'nın yerli halkların haklarını anlama, onarma ve sağlama konusundaki deneyimi Ukrayna için faydalı olur" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.