SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesi, Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ile İsmail Gaspıralı Anıt Parkı için görüşme yaptı

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim ve yönetim kurulu üyeleri, 22 Kasım 2023 tarihinde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Gebze'de kurulacak olan İsmail Gaspıralı Anıt Parkı için görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesi, Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ile İsmail Gaspıralı Anıt Parkı için görüşme yaptı

Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Nermin Ekim ile yönetim kurulu üyeleri, Gebze Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi. Kırım Derneği Gebze Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Recep Orak, ziyaret ilişkin QHA'ya açıklama yaptı. Ziyaret kapsamında Gebze'de inşası planlanan Kırım Tatar aydını, Türk dünyasında aydınlanmanın büyük öncüsü İsmail Bey Gaspıralı adına anıt park inşası ele alındı.

GEBZE'DE GASPIRALI İSMAİL BEY'İN ADINA YAKIŞIR YENİ ANIT PARK

Başkan Nermin Ekim ve beraberindeki heyet, 22 Kasım 2023 tarihinde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile vatan Kırım'da devam eden Rus işgali ve Kırım'da yaşayan Kırım Tatar halkının yaşadığı baskılar ile işgalci Rusya tarafından suçsuz yere hapse atılan Kırım Tatar siyasi tutsakların durumu ele alındı.

Büyükgöz'ün makamında gerçekleşen ziyarette ayrıca, Gebze'de daha önce yeri değiştirilen İsmail Bey Gaspıralı Parkı hakkında Türk dünyasının büyük düşünce insanının adına lâyık yeni bir anıt park yapılması konusunda Belediye Başkanından söz alındı.

2011 yılında Gebze Belediyesi tarafından yapılan İsmail Gaspıralı Anıt Parkı'nın, 2022 yılında farklı bir yere taşınmak üzere yıkıldığı biliniyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.