SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Nurettin Mahir Altuğ ve Milli Hareket" konferansı

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, 2 Şubat 2024 tarihinde Kırım Gelişim Vakfı İkinci Başkanı Recep Şen'in konuşmacı olarak katılacağı "Nurettin Mahir Altuğ ve Milli Hareket" konulu konferansa ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesinde "Nurettin Mahir Altuğ ve Milli Hareket" konferansı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesinin geleneksel olarak her hafta düzenlediği konferanslarda bu hafta "Nurettin Mahir Altuğ ve Milli Hareket" konusu işlenecek.

KIRIM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİNDE "NURETTİN MAHİR ALTUĞ VE MİLLİ HAREKET" KONFERANSI

Kırım Gelişim Vakfı İkinci Başkanı Recep Şen'in konuşmacı olarak katılacağı program, 2 Şubat 2024 tarihinde saat 19.30'da Kırım Derneği İstanbul Şubesinde gerçekleştirilecek. İstanbul'un Fatih ilçesi Çapa semtinde Molla Gürani Mahallesi Akkoyunlu Sokak Numara 52'de bulunan Kırım Derneği İstanbul Şubesi binasında tertip edilecek etkinliğin ikram sahibi Göksel Öztoprak olacak.

NURETTİN MAHİR ALTUĞ KİMDİR?

Kırım davasının önde gelen duayenlerinden, Emel Kırım Vakfı eski başkanlarından ve Emel Dergisinin eski sahibi ve yazı işleri müdürlerinden Avukat Nurettin Mahit Altuğ, uzun yıllar boyunca Kırım Tatar Milli Hareketi bünyesinde faaliyet yürüttü. 1924 yılında İstanbul’da doğan, İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olan, Kırım meselesinin savunulmasında ve tanıtılmasında ömrü boyunca uğraş veren ve ömrü boyunca Kırım davasını gayretle savunan Altuğ, 11 Temmuz 2015 tarihinde 91 yaşında İstanbul’da vefat etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.