SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarları, Qalaqay Mutfağı’ndaki iftar programında bir araya geldi

Kırım Tatarları, Qalaqay Kırım Tatar Mutfağı’ndaki iftar programında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarları, Qalaqay Mutfağı’ndaki iftar programında bir araya geldi

Ankara’daki Kırım Derneği Genel Merkez binasında Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi bünyesinde hizmet veren Qalaqay Kırım Tatar Mutfağı’nda, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ballıkpınar Şube Başkan Vekili ve Ballıkpınar Mahallesi Muhtarı Yılmaz Akbay tarafından 6 Nisan 2023 tarihinde iftar programı düzenlendi.

İftar programında, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Denıs Zolotaryov, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Derneği Ballıkpınar Şubesi kurucu başkanı ve Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Baybörü, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Başkanı Necla Kalkay, Taşpınar Mahallesi Muhtarı Sebahattin Mert, Dikilitaş Mahallesi Muhtarı Ercan Öztürk, Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar Şahin, Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ile Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve pek çok Kırım Tatarı isim bir araya geldi.

Kırım Tatar mutfağına özgü yemeklerin sofraları süslediği iftar programına dair Kırım Haber Ajansına konuşan Ballıkpınar Mahallesi Muhtarı Yılmaz Akbay şu ifadelere yer verdi:

"Bizim köyümüz Kırım Tatar köyüdür. Kırım’dan gelen misafirlerimiz de olduğu için onlara kimsesiz olmadıklarını hissetsinler diye böyle bir etkinlik yaptık. Biz Kırım Tatarları olarak bunu köyümüzde de devamlı yaparız, Ramazan’da sürekli iftarlar veririz."

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde; Ballıkpınar, Taşpınar ve Günalan olmak üzere üç Kırım Tatar köyü olduğunu belirten Muhtar Akbay, köy sakinlerinin Kırım’a, Kırım’dan Romanya’ya oradan da Türkiye’ye yerleştiğini ve birbirleri ile akraba olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.