SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermeni sporcudan Türk sporcuya skandal hareket: Tokalaşmadı, yumruk attı!

Gürcistan'da düzenlenen karate turnuvasında bir Ermeni sporcu, Azerbaycan Türkü rakibine yenilince yüzüne yumruk attı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermeni sporcudan Türk sporcuya skandal hareket: Tokalaşmadı, yumruk attı!

Gürcistan’da düzenlenen Batum Açık Uluslararası Karate Turnuvası etkinliğinde, Ermeni sporcu skandal bir davranış sergiledi. Ermeni sporcu, Azerbaycan Türkü sporcunun yanına yaklaşarak yüzüne yumruk attı.

ERMENİ SPORCUDAN SKANDAL DAVRANIŞ!

Azerbaycan Karate Federasyonu Teknik Direktörü Elmin İsayev, 3 Temmuz 2023 tarihinde Azerbaycan basınına konuya ilişkin demeç verdi. İsayev, "OlaySamuray Karate kulübü üyesi Alika Semihova ile Ermeni rakibi arasında oynanan final maçında meydana geldi. Sporcumuz Ermenistan temsilcisini ana süre içinde 2-0 yendi. Rakip maçı bırakmak istedi. Bunu yapamayan Ermeni sporcu, Alika'ya yaklaştı. Biz onu selamlamaya geldiğini düşündük. Ama spora yakışmayan bir hareketle karatecimizin yüzüne vurdu. Ancak sporcumuz itidalli davrandı ve kültürünü gösterdi. Her şey Japonya'dan Dünya Şotokan Karate Federasyonu Başkanı Hitoshi Kasuya'nın gözleri önünde oldu" açıklamasını yaptı.

GÜRCÜLER, ERMENİ SPORCUYU DİSKALİFİYE ETMEDİ

İsayev, Ermeni sporcunun yarışmadan diskalifiye edilmesi gerektiğini belirterek, "Elinden gümüş madalya alınmalı ve kürsüye çıkmamalıydı. Maalesef Gürcüler bunu yapmadı. Biz, altın madalya kazanarak ve bayrağımızı en yüksek zirveye çekerek onları cezalandırdık" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.