SON DAKİKA
Hava Durumu

İran, Hint Okyanusu'nda kimyasal yüklü bir tankere saldırdı

Pentagon, İran’ın Hint Okyanusu'ndaki kimyasal yüklü bir tankere dron saldırısı yaptığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran, Hint Okyanusu'nda kimyasal yüklü bir tankere saldırdı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 24 Aralık tarihinde İran’ın Hint Okyanusu'ndaki seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankere dron saldırısı yaptığını açıkladı. Pentagon konuya ilişkin "Liberya bandıralı, Japonlara ait ve Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, bugün yerel saatle 10.00 civarında (TSİ 18.00), Hint Okyanusu'nda, sahilden 370 kilometre uzakta vuruldu”  açıklamasında bulundu.

İRAN’IN 7. SALDIRISI

Pentagon yaptığı açıklamada, İran'ın 2021'den bu yana ticari gemiciliğe yönelik yedinci saldırısı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca İran'dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile vurulan tankerde can kaybı olmadığı ve çıkan yangının söndürüldüğü belirtildi.

Hint Okyanusu’nda gerçekleşen saldırıya ilişkin İran’dan henüz bir açıklama gelmedi. Deniz güvenlik şirketi Ambrey ise BBC’ye, vurulan tankerin Suudi Arabistan’dan Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu bilgisini aktardı.

İSRAİL- FİLİSTİN ÇATIŞMASI DENİZ TİCARETİNİ ETKİLİYOR 

Filistin direniş örgütü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023 tarihinde abluka altındaki şehirlerin kontrolü yeniden sağlamak amacıyla başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'na karşı İsrail güçleri harekete geçti. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki sert müdahalesi ve hava saldırıları devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. Bu gelişmelerin sonucunda Yemen'deki İran destekli Husiler Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Husilerin tehdidi çok sayıda gemicilik şirketini harekete geçirerek Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden olmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.