SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Ukrayna için yardım kermesi düzenledi

Ukrayna Dayanışma Derneği, Rus saldırılardan zarar gören Ukraynalılara destek olmak için yardım kermesi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da Ukrayna için yardım kermesi düzenledi

İstanbul’da faaliyet gösteren Ukrayna Dayanışma Derneği, Ortodoks Hristiyanların Paskalya Bayramı öncesinde bir yardım kermesi düzenledi. Kermeste Ukrayna halk yemekleri, Ukrayna geleneksel kıyafetleri (Vışıvanka) ve diğer el yapımı eşyalar satışa sunuldu.

Ukrayna Dayanışma Derneğinin binasında, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen etkinliğe Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ukrayna'nın Tekirdağ Fahri Konsolosuğu temsilcileri, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Gülnara Bekirova  ve  Ukrayna diasporasından bir çok kişi katıldı.

Kermeste Ukrayna yemekleri, el yapımı geleneksel kıyafetler, hediyelik eşyalar, süslemeler, resimler ve Ukraince kitaplar satışa sunuldu. Ayrıca etkinlikte Paskalya sepeti hazırlama ve işlemeli geleneksel özel bayram havlusu süsleme atölyesi yapıldı.

Etkinliğe katılan çocuklar Rus işgalcilere karşı Ukrayna bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü savunan askerlere mektuplar yazdı.

Bununla birlikte Ukrayna'nın Tekirdağ Fahri Konsolosu Bilal Ahmadov, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ilettiği hediyeler savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Ukraynalı çocuklara takdim edildi.

Kermeste toplanan paralar Rus saldırılardan zarar gören Ukraynalılara yardım etmek için gönderilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.