SON DAKİKA
Hava Durumu

Pakistan Rus petrolünü Çin Yuanı ile aldı!

Pakistan, Rusya'dan temin ettiği ham petrolü Çin para birimi Yuan ile aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pakistan Rus petrolünü Çin Yuanı ile aldı!

Pakistan Petrolden Sorumlu Devlet Bakanı Musadik Malik, Pakistan’ın 11 Haziran 2023 tarihinde (Pakistan'da Sind Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir) Karaçi'de satın aldığı iskontolu Rus petrolünü, ABD doları yerine Çin yuanı ile ödediğini duyurdu. Amerikan basın kuruluşu Reuters’a konuşan Bakan Malik, fiyata ya da indirime ilişkin ticari ayrıntılardan bahsetmeden, “Ödeme Çin Yuanı ile yapıldı” dedi. Pakistan Enerji Bakanı Hurram Dastgir Khan, mayıs ayında Pakistanlı yetkililerin satın alma bedelini dolar ile gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

PAKİSTAN'IN NİSAN AYI ALIM HACMİ 100 BİN TON

Reuters, bunun Pakistan’ın Rusya ile yaptığı ilk petrol sözleşmesi olduğunu söylerken, nisan ayı alım hacminin 100 bin ton olduğunu ve bunun 45 bin tonunun Karaçi Limanı'na teslim edildiğini ifade etti. Pakistan Enerji Bakanı Khan, "Pakistan, Rus markası Ural ihraç petrol karışımını satın aldı" dedi.

PAKİSTAN, HAM RUS PETROLÜNÜ İŞLEYECEK

Petrolden Sorumlu Devlet Bakanı Malik, "Pakistan Refinery Limited" şirketi Rus ham petrolünü işleyecek" dedi. Musadik Malik, “Gerekli tüm testler yapıldı, hammaddeler yerel pazarda işlenmeye ve satışa uygun” ifadelerini kullandı.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.