SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus sporcular Cezayir'deki yarışmaya Suriyeli olarak kaydoldu!

Rus sporcular, Cezayir'de gerçekleştirilecek olan Pan Arab Oyunlarına Suriyeli olarak kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus sporcular Cezayir'deki yarışmaya Suriyeli olarak kaydoldu!

Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırıları nedeniyle Rusya’ya ve destekçisi Belarus’a yönelik yaptırımlar her alanda sürüyor. Yaptırımlar kapsamında uluslararası spor müsabakalarında da Rus sporcuların katılımı askıya alındı. Rus muhalif basın kuruluşu “The Insider”, Cezayir’de gerçekleşecek Pan Arab Oyunlarında Rus sporcuların Suriye vatandaşı gibi listelendiğini bildirdi. Listelenen sporculardan bazılarının soyadlarının ve doğum tarihlerinin değiştirildiği aktarıldı.

DOĞUM TARİHLERİ VE İSİMLERİ DE DEĞİŞTİRİLDİ

Listede, Suriyeli sporcular olarak Rus judocu Milana Mugu ve jimnastikçi Aleksandra Maksimova yer aldı. Badmintoncu Darya Cedjula, bisikletçiler Tatyana ve Darya Malkova, atlet Karina Poludkina ve yüzücü Anastasya Sorokina'nın isimleri ve doğum tarihleri ​​de değiştirildi.

BAŞKA ÜLKELERİN BAYRAĞI ALTINDA YARIŞMAYA KARAR VEREN EN AZ 17 SPORCU VAR

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin ardından Rus sporcular, müsabakalardan men edildi. Bunun ardından Rus sporcular uluslararası yarışmalara katılarak yasakları delmenin yollarını arıyor. The Insider, diğer ülkelerin bayrağı altında yarışmaya karar veren en az 17 sporcu olduğunu açıkladı.

ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİNDEN RUSYA VE BELARUS'A YAPTIRIM KARARI

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Ukrayna’ya karşı işgal girişimi nedeniyle Rusya ve Belarus’a yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalacağını duyurdu. Uluslararası Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamada “IOC İcra Kurulu, oy birliğiyle Rusya, Belarus ve hükumetlerine yönelik yaptırımların sıkı bir şekilde yürürlükte kalması gerektiğini yeniden teyit etti” ifadesi kullanıldı. Ayrıca IOC Başkanı Thomas Bach, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi nedeniyle “Yaptırımlar sağlam bir şekilde yürürlükte kalmalıdır” ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.