SON DAKİKA
Hava Durumu

5 ülkeden Ukrayna'ya ek taktik hava savunma sistemi!

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek aylarda ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya ile birlikte Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya ek taktik hava savunma sistemi tedarik edeceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5 ülkeden Ukrayna'ya ek taktik hava savunma sistemi!

NATO'nun 75. Yıl Zirvesi'ne ev sahipliği yapan ABD, 9-12 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşecek oturumlarda NATO üyesi ülkelerin hükûmet ve devlet başkanlarını ağırlıyor. Bunun yanı sıra zirvede Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy da yer alıyor. 

BEŞ ÜLKEDEN UKRAYNA'YA EK SAVUNMA TEDARİKİ

Zirvenin açılışında konuşma yapan ABD Başkanı Joe Biden, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yönelik desteğini yineledi. Biden, gelecek aylarda ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya ile birlikte Ukrayna'ya ek taktik hava savunma sistemi tedarik edeceğini duyurdu. Öte yandan ABD'li yetkililer savunma desteği içinde Patriot hava savunma füzesinin yer alacağını da bildirdi.

Biden, "Putin, Ukrayna'ya tamamen boyun eğdirmek, Ukrayna'nın demokrasisini, kültürünü yok etmek ve ülkeyi haritadan tamamen silmek istiyor." diyerek Ukrayna'nın Putin'i durdurabilecek gücü olduğunu vurguladı. 

"SAVAŞ UKRAYNA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜYLE SONA ERECEK"

Ayrıca Biden konuşmasında, "Bu savaştan önce Putin NATO'nun dağılacağını düşünüyordu. Bugün NATO, tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü. Bu anlamsız savaş başladığında Ukrayna özgür bir ülkeydi. Bugün hala özgür bir ülke ve savaş Ukrayna'nın özgür ve bağımsız bir ülke olarak kalmasıyla sona erecek. Rusya galip gelemeyecek. Ukrayna kazanacak!" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.