SON DAKİKA
Hava Durumu

AB kararını verdi: Dondurulan Rus varlıklarının geliri ne olacak?

AB liderleri, 21 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilen toplantıda, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna'ya verilmesi konusunda anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB kararını verdi: Dondurulan Rus varlıklarının geliri ne olacak?

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya'ya önemli ölçüde yaptırımlarda bulundu. Putin başta olmak üzere Rus oligarkların varlıklarını donduran Ukrayna müttefiki ülkeler, 21 Mart 2024 tarihinde Brüksel'de düzenlenen zirvede ortak bir karara vardı.

DONDURULAN RUS VARLIKLARININ KÂRI UKRAYNA'YA NAKLEDİLECEK

AB üyesi ülke liderleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirin, saldırı altındaki Ukrayna'ya savunma cephesinde kullanması için verilmesi konusunda anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ülke liderleri ile yapılan toplantının ardından bu yıl kârın 3 milyar avro getirebileceğini ve ilk olarak temmuz ayında Ukrayna'ya nakledileceğini bildirdi. Von der Leyen, "Liderlere, teklifi hemen sonuçlandırırsak ilk geliri 1 Temmuz'da (2024) ödeyebileceğimizi söyledim" diyerek Ukrayna'ya askerî anlamda güçlü bir destek verileceğinin altını çizdi. 

Ayrıca von der Leyen, AB pazarına giren Rus tahıllarının gümrük vergisine zam getirilmesi gerektiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.