SON DAKİKA
Hava Durumu

AB, Rusya'ya karşı 11. yaptırım paketinde anlaşmaya vardı

Avrupa Birliği (AB) üye ülke büyükelçileri, Putin Rusyası'nı hedef alan yeni yaptırım paketi üzerinde anlaştı. Yeni yaptırım paketinde, Rusya'ya uygulanan cezaların delinmesini engellemek için bazı önlemler üzerinde duruldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB, Rusya'ya karşı 11. yaptırım paketinde anlaşmaya vardı

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Moskova'yı hedef alan yeni yaptırım paketine ilişkin anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği Dönem Başkanı İsveç yönetimi, "Bugün, AB ülkelerinin büyükelçileri Rusya'ya yönelik 11. yaptırım paketi üzerinde anlaştılar" ifadelerini kullandı.

Yaptırım paketinde, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırı başlatmasının ardından uygulanmakta olan çoklu cezaların delinmesini engellemek üzerine önlemler tesis edildi.

11. PAKETİN ANA AMACI, YAPTIRIMLARIN DELİNMESİNİ ENGELLEMEK

AB Büyükelçileri; özellikle Ermenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi Rusya'ya sınırı olan ülkelere AB'den yapılan ihracatın artması nedeniyle yaptırımların delindiğine işaret etti. Bu nedenle, yaptırım uygulanan ürünlerin Putin Rusyası'nın eline geçmesi ihtimalini göz önünde bulunduran AB, 11. yaptırım paketinde bu meseleyi ele aldı.

Öte yandan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni yaptırım paketinin Putin'in savaş makinesine ağır bir darbe vuracağını kaydederek, "11. yaptırım paketimizle ilgili siyasi anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

AB'nin yeni yaptırım paketine ilişkin herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı. Rusya'ya uygulanan yaptırımlarda, toplamda binin üzerinde kişi ve 200'ün üzerinde kurumun malvarlığı dondurulmuştu.

Savaş suçlusu Rusya'ya karşı Kırım'ın 2014 yılında işgalinden sonra başlayan AB yaptırımları, 24 Şubat 2022'de topyekun işgal girişiminin başlamasının ardından yeni bir boyut kazandı. Rusya'ya karşı finanstan sanayiye, ulaşımdan petrol ve kömürde dahil olmak üzere çok sayıda birimde ciddi kısıtlamalar getirildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.