SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Joe Biden'dan Putin'e küfür

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, işgalci Rusya Federasyonu'nun Devlet Başkanı Vladimir Putin'e küfretti.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Başkanı Joe Biden'dan Putin'e küfür

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, işgalci Rusya Federasyonu Vladimir Putin'e olan tepkisini bir kez daha gösterdi. Biden, San Francisco'daki "iklim değişikliği" konseptli etkinlikte Putin'e küfretti. Biden, aslında en temel varoluşsal tehdidin iklim olduğunu söylediği konuşmasında Putin'e argoda "ahlâksız ve dönek" anlamı taşıyan "o... çocuğu" küfrünü savurdu. 

BİDEN PUTİN'E KÜFRETTİ

Biden konuşmasında, “Son varoluşsal tehdit, iklimdir. Putin ve diğerleri gibi çılgın bir o.ç.'miz var ve her zaman nükleer çatışma konusunda endişelenmek zorundayız ancak insanlığa yönelik varoluşsal tehdit iklimdir" dedi.

Aynı zamanda Aleksey Navalnıy'ın ölümüne işaret eden  Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiği tepkiye, "10-15 yıl önce burada durup tüm bunları söyleseydim, hepiniz benim kararlı olmam gerektiğini düşünürdünüz" değerlendirmesinde bulundu. Biden, Cumhuriyetçilerin "Amerikan ahlak merkezine sahip olduğunu ancak bunun kaybolmuş gibi göründüğünü" ifade etti.

Putin'den Navalnıy’e işkence uygulayan yetkiliye general rütbesi

ÖLÜMLERDEN SORUMLU İSİM: PUTİN

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesini ve Kırım'ı işgal etmesiyle başlayan savaş, 24 Şubat 2022 itibarıyla geniş çaplı bir savaşa döndü. Ukrayna'daki sivilleri katleden Vladimir Putin emrindeki Rus birlikleri katliam dolu saldırıları sürdürüyor. Batı'nın yüzünü döndüğü Putin, Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın ölümünden sonra yeniden tepkilerin odağı oldu. Navalnıy'ın, 16 Şubat 2024 tarihinde cezaevinde rahatsızlanarak hayatını kaybettiğini açıklandı. Cezaevinde Navalnıy çoğu zaman hücre cezasına gönderiliyordu. Rus muhalifin destekçileri ise onun öldürüldüğüne inanıyor. Navalnıy'nin naaşı hala annesine teslim edilmedi. Navalnıy’ın ölümü duyurulduktan sonra siyasetçinin eşi Yulia, eşinin misyonunu devam ettireceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.