SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Kongresi Ukrayna'ya yeşil ışığı ne zaman yakacak?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johson'ın 9 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Ukrayna'ya maddi destek sağlanması konusunu oylamaya sunması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Kongresi Ukrayna'ya yeşil ışığı ne zaman yakacak?

Dünya kamuoyunda uzun bir süredir ABD Kongresi'nin Ukrayna'ya yönelik desteğinin oylamaya sunulması bekleniyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, taahhüt edilen maddi imkanların Kıyiv'e sağlanması için çağrıda bulunmuştu. 

UKRAYNA'YA MADDİ DESTEK KONUSU NE ZAMAN OYLAMAYA SUNULACAK?

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, 1 Nisan 2024 tarihinde konuyla ilgili açıklamada bulundu. Turner, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'ın Paskalya tatili sonrasında Ukrayna'ya destek sağlanması konusunu oylamaya sunacağını bildirdi. New York merkezli basın servisi CBS News, Turner'dan edindiği bilgiye dayanarak, Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın açıkça ifade ettiği duyurunun ilerleyen günlerde yasa tasarısı olarak kamuoyuna sunulacağını belirtti. 

"PUTİN'İ UKRAYNA'DA DURDURMALIYIZ"

Turner ise yaptığı açıklamada, "Genel olarak Senato ve Beyaz Saray ile müzakere edilecek bir paket elde edeceğimizi düşünüyorum. Böylece Başkan'ın (Mike Johson) imzalayabileceği bir yasa tasarısına sahip olacağız. Bu kesinlikle benim umudum. Başkan Zelenskıy'ın Meclis Başkanı Johnson'a açıkça ifade ettiği gibi, kritik bir noktadayız" ifadelerini kullandı. Ayrıca Turner, "Putin, kazanmasına izin vermeyeceğimizi biliyor. O, Avrupa ile bir savaşta olduğunu söylüyor, bu yüzden Putin'i Ukrayna'da durdurmalıyız" dedi.

OYLAMA 9 NİSAN'DAN SONRA YAPILACAK

ABD Temsilciler Meclisi 9 Nisan 2024 tarihinde Paskalya tatilini sona erdirmiş olacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.