SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'nin Londra Büyükelçisi: Rusya'nın kaybetmesi için elimizden geleni yapmak istiyoruz

ABD'nin Londra Büyükelçisi Jane Hartley, Rusya'nın savaşı durdurmayacağını ve demokrasinin tehlikede olduğunu belirterek, Ukrayna'ya destek verilmesinin gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'nin Londra Büyükelçisi: Rusya'nın kaybetmesi için elimizden geleni yapmak istiyoruz

ABD'nin Londra Büyükelçisi Jane Hartley, 24 Mart 2024 tarihinde Birleşik Krallık merkezli basın kuruluşu SkyNews'e konuk oldu. Sunucu Kay Burley'in sorularına yanıt veren Büyükelçi Hartley, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırılarını değerlendirdi.

ABD'nin Ukrayna'ya ekonomik destek bağlamında daha çok fon sağlama konusunda iyimser olduğunu kaydeden Hartley, Rusya'nın savaşı durduracağını düşünmenin bir hata olabileceğini belirtti. Rusya'nın Ukrayna'da kazanma olasılığını gündeme getiren Hartley, Rusya'nın bununla sınırlı kalmayacağını söyledi.

KIRIM'DA OLANLARI GÖRDÜM, DEMOKRASİ TEHLİKEDE!

Hartley, "2014'te (Fransa ve Monako'da) büyükelçiydim ve Kırım'da olanları gördüm. Neden birinin 'Rusya'nın durumu bu' dediğini bilmiyorum. Demokrasinin tehlikede olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Ukrayna'yı desteklememiz gerekiyor. Ukrayna'nın hâlâ güçlü bir demokrasi olmasını ve Rusya'nın bu savaşı kaybetmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz" yorumunda bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.