SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi 3 ayda tamamlanacak

ABD Ulusal Hava Muhafızları Direktörü, Korgeneral Michael Loh, ekim ayında Ukraynalı pilotlara verilecek olan F-16 savaş uçağı eğitiminin 3 ayda tamamlanabileceğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi 3 ayda tamamlanacak

Rus saldırılarına karşı taktik geliştiren Ukrayna, en çok askeri yardım sağlayan Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) desteğini aldı. Joe Biden yönetimindeki ABD, Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için harekete geçti. 

EĞİTİMLER 3 AYIN SONUNDA BİTECEK

Ekim ayında Arizona'da başlayacak olan eğitimin ardından Ukraynalı askeri pilotlar, F-16 savaş uçağını Rus saldırılarına karşı kullanacak. ABD Ulusal Hava Muhafızları Direktörü Korgeneral Michael Loh, ABD'nin Maryland kentinde düzenlenen yıllık Hava Kuvvetleri Birliği Toplantısı'nda Ukraynalı pilotlarının savaş uçağı eğitiminin 3 ay içinde biteceğini söyledi. Loh, "Onlara izin verilir verilmez buraya gelecekler ve eğitimlerine hemen başlayacaklar" bilgisini verdi.

Ayrıca Ukraynalı pilotların ek eğitim için Avrupa'ya gideceklerini ve NATO standartları kapsamında eğitim alabileceklerini dile getiren Loh, savaş uçaklarının bakımı konusunda da eğitim verileceğini belirtti. Korgeneral Loh, "Bunun kesinlikle oyunun kurallarını değiştirebileceğini düşünüyorum" dedi.

11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Ukrayna'nın önceki dönem Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı.

Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi.

UKRAYNA, TOPLAMDA 42 ADET SAVAŞ UÇAĞI İSTİYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ağustos ayındaki bir açıklamasında, 42 adet savaş uçağı almaya hazır olduklarını ifade etmişti. Eğitimlerin ardından ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı sevk edecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.