SON DAKİKA
Hava Durumu

Apple ürünleri Güney Kore ordusunda neden yasaklanıyor?

Güney Kore ordusu, güvenlik endişeleri nedeniyle tüm Apple ürünlerinin askerî alanlarda kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Apple ürünleri Güney Kore ordusunda neden yasaklanıyor?

Güney Kore gelişen teknoloji ve yapay zekanın askerî alanlara sızmasını önlemek için önlem almaya başladı. Bu kapsamda, Güney Kore ordusu güvenlik endişeleri nedeniyle tüm Apple ürünlerinin askerî alanlarda kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.

YASAK HER TÜRLÜ AKILLI SAAT VE GİYİLEBİLİR CİHAZLARI İÇERİYOR

Güney Kore Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ordunun intranet sunucusunda ses kaydı yapabilen üçüncü taraf uygulamaların ve yasağa tabi öğeler olarak belirtilen iPhone'ların 1 Haziran'dan itibaren yasaklanacağı bildirildi. Öte yandan ismi açıklanmayan üst düzey ordu mensupları Güney Kore Haber Ajansı Straitstimes'a verdiği demecinde, iPhone'lar, akıllı saatler ve diğer giyilebilir cihazlar üzerinden ortam dinlemesi yapılarak hassas askerî bilgilerin sızabileceğini ifade ediyor.

SAMSUNG ANDROİD TABANLI OLDUĞU İÇİN YASAĞIN DIŞINDA

Öte yandan Güney Kore ordusunun, "Ulusal Savunma Mobil Güvenliği" adındaki programla, askerî personelin akıllı telefonunun kamerasının, ağ bağlantısının ve mikrofonunun denetimini ve korumasını sağladığı belirtildi. Ayrıca Güney Kore'nin ünlü telefon markası Samsung'un, Android tabanlı olduğu için yasağın dışında tutulacağı belirtiliyor.

Uzmanlar yasağın tüm askerî birimlerde uygulanması halinde, Güney Kore ordusundaki yaklaşık 500 bin personelin karardan etkileyeceğini ifade ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.