SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupalı ​​şirketlerin Çin'e olan güveni en düşük seviyede

Çin'de yabancı yatırımın gittikçe azalmaya başladığı dönemde, Avrupalı şirketlerin Çin'e olan güveni tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupalı ​​şirketlerin Çin'e olan güveni en düşük seviyede

Çin'in dünya piyasasındaki katma değeri ve yabancı yatırım oranının gittikçe düştüğü bir dönemde, Avrupalı şirketlerin dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'e olan güveni tarihin en düşük seviyesine geriledi.

20 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ

Avrupalı ​​iş dünyası lobi grubu olan Çin'deki Avrupa Birliği (AB) Ticaret Odası 10 Mayıs 2024 tarihinde ülke genelinde ve yurt dışında yaptığı 2024 İş Güveni Anketi'ni yayımladı. Anket sonuçlarına göre Çin'i öncelikli yatırım ülkesi olarak gören Avrupalı şirketlerin sayısı son 20 yılın en düşük seviyesine düştü.

Resim

YÜZDE 26 MEVCUT BÜYÜME POTANSİYELİ KONUSUNDA KÖTÜMSER

Ankete katılan şirketlerin sadece yüzde 13’ü Çin’i öncelikli yatırm hedefi olarak gördüğünü belirtirken, katılımcıların yüzde 26 mevcut büyüme potansiyeli konusunda kötümser. 

ABD ALMANYA İLE OLAN TİCARET ORTAKLIĞINDA ÇİN'İ SOLLADI

Diğer yandan Çin Batı ülkelerindeki ticari ortaklığı başka ülkelere kaptırmaya devam ediyor. ABD, bu yılın ilk çeyreğinde uzun yıllardan beri ilk kez Çin'i geride bırakarak, bu yılın ocak ayından mart ayına kadar Almanya'nın en büyük ticaret ortağı oldu. Avrupa'nın ABD ile toplam ithalat ve ihracat ticareti 63 milyar Euro'ya ulaşırken, aynı dönemde Çin ile toplam ithalat ve ihracat ticareti bu rakamın çok daha altında seyrediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.