SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, başkent Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede, Uygur Türklerinin durumu ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki savaşa ilişkin gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi. Fidan ve Wang Yi, baş başa ve heyetler arası görüşmelerde Türkiye ve Çin arasındaki ilişkiler ele aldı. Görüşmelerde, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyonu gibi ikili diplomatik ilişkilerin durumu müzakere edildi.

Resim

UYGUR TÜRKLERİNİN DURUMU VE UKRAYNA'DAKİ SAVAŞ ELE ALINDI

Ayrıca, edinilen bilgilere göre, Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik temasta, Doğu Türkistan'da Çin'in sistematik soykırımına uğrayan Uygur Türklerinin durumu da ele alındı. Toplantıda, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Bu çerçevede, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum görüşmenin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

Öte yandan, Çinli Bakan Wang Yi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.