SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden Zelenskıy'dan özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya taahhüt edilen askerî sevkiyatın gecikmesi nedeniyle Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'dan özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden Zelenskıy'dan özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden bu hafta Normandiya Çıkarması'nın yıl dönümü olan D Anma Günü kutlamaları için bulunduğu Fransa'da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Biden, Kıyiv yönetimine taahhüt edilen askerî yardımın ABD Kongresinin geciktirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Zelenskıy ve Ukrayna halkından özür diledi.

"UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Amerikan halkının uzun vadede Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Biden, "Hala Ukrayna ile birlikteyiz." dedi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy ise "ABD'nin, tüm Amerikan halkının, İkinci Dünya Savaşı sırasında olduğu gibi Ukrayna'nın yanında kalması çok önemli. ABD, insan yaşamının ve Avrupa'nın kurtarılmasına yardımcı oldu. Bizimle omuz omuza durma konusunda desteğinizin devam edeceğine güveniyoruz." ifadelerini kullandı. 

Dünya kamuoyunun uzun bir süre Ukrayna'ya sevk edilmesini beklediği askerî yardım, ABD Kongresinin Temsilciler Meclisi kanadının genel kurula getirmemesi nedeniyle ertelenmişti. Nihayet kabul edilen karar neticesinde ABD Ukrayna'ya yeni askerî yardım gönderecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.