SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Rusya'nın askerî ataşesini sınır dışı edecek

Birleşik Krallık, Rusya'nın kötü niyetli istihbarat faaliyetleri nedeniyle Rus askerî ataşesini sınır dışı edecek, bazı mülklerin diplomatik statüsünü kaldıracak ve Rus diplomatik vizelerinin süresini sınırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Rusya'nın askerî ataşesini sınır dışı edecek

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Birleşik Krallık silahlarını kullanarak ülkesini hedef aldığı gerekçesi ile Birleşik Krallık'a askerî ültimatom vererek göz dağı vermişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı 6 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, verilecek askeri yanıtın Ukrayna ve ötesindeki Birleşik Krallık askeri tesislerine ve ekipmanına yönelik olabileceği belirtilmişti. Birleşik Krallık ise Rusya'nın bu göz dağına karşı harekete geçti.

RUS DİPLOMATİK VİZELERİNİN SÜRESİNİ SINIRLAYACAK

Birleşik Krallık, Londra'daki Rusya Büyükelçiliğindeki askerî ataşeyi kötü niyetli istihbarat faaliyetleri nedeniyle sınır dışı etme, bazı mülklerin diplomatik statüsünü kaldırma ve Rus diplomatik vizelerinin süresini sınırlama kararı aldı. Birleşik Krallık İçişleri Bakanı James Cleverly 8 Mayıs 2024 tarihinde konuya ilişkin açıklama yaptı. 

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, Bölüm 1 Angiolini Soruşturma raporunun Londra Avam Kamarası'nda yayınlanmasına ilişkin açıklama yapıyor

RUS ATAŞENİN İSTİHBARAT AMACIYLA KULLANDIĞI MÜLKLER

Parlamentoda konuşan Birleşik Krallık İçişleri Bakanı James Cleverley, kararın Rusya'nın Birleşik Krallık ve Avrupa'daki kötü niyetli faaliyetlerine yanıt olduğunu bildirdi. Rus ataşenin istihbarat amacıyla kullandığı mülklerde Rusya Askeri İstihbarat Teşkilatı için çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"RUSYA'YI KÖTÜ NİYETLİ FAALİYETLERİNDEN ÖTÜRÜ SORUMLU TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Öte yandan Birleşik Krallık Dışişleri, İçişleri ve Savunma bakanlıklarının yaptığı ortak açıklamada, "Ukrayna'nın yasa dışı işgalinden bu yana Rusya'nın, İngiltere ve Avrupa güvenliğini baltalama girişimleri giderek daha küstah bir hal aldı. Dostlarımız ve ortaklarımızla Ukrayna'nın yanında durmaya ve Rusya'yı kötü niyetli faaliyetlerinden ötürü sorumlu tutmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.