SON DAKİKA
Hava Durumu

Blinken: Çin Rusya'ya endişe verici boyutta askerî yardım sağlıyor!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupalı müttefiklerini Çin'in Rusya'ya endişe verici boyutta askerî yardım sağladığını belirterek uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Blinken: Çin Rusya'ya endişe verici boyutta askerî yardım sağlıyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı  Antony Blinken, Avrupalı müttefiklerini Çin'in Rusya'nın askerî sanayisine verdiği desteği derinleştirdiği ve sağladığı yardımın sadece Rusya'nın Ukrayna'daki savaş çabalarına katkıda bulunmakla kalmayıp diğer ülkeler için de tehdit oluşturduğu konusunda uyardı.

ÇİN RUSYA'NIN UZAY SEKTÖRÜNE DESTEK VERİYOR

Bakanı Blinken bu hafta Avrupa Birliği (AB) ve NATO Dışişleri Bakanlarıyla yaptığı toplantıda, Çin'in Rusya'ya askerî araçlar ve teknik uzmanlık dahil olmak üzere endişe verici ölçekte yardım sağladığını bildirdi. Blinken Çin'in yardımlarının Rus optik ekipman ve itici gazlarının üretimine ve aynı zamanda uzay sektörüne odaklandığını belirtti.

BLİNKEN AVRUPALI MÜTTEFİKLERİNDEN ÇİN'E KARŞI ÖNLEMLER ALMALARINI İSTEDİ

Ayrıca bu yardımın Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimlerine katkıda bulunmakla kalmayıp diğer ülkeleri de tehdit ettiğininin altını çizdi. Blinken Avrupalı müttefiklerden ikili görüşmelerde, Çin tarafına endişelerini doğrudan iletmelerini, Rus-Çin iş birliğinin derinleştirilmesi konusunda açıkça konuşmalarını ve Rus endüstrisini destekleyen kuruluş ve şirketlere karşı uygun önlemleri almalarını istedi.

ABD HAZİNE BAKANINDAN ÇİNLİ ŞİRKETLERE UYARI

6 Nisan 2024 tarihinde Çin'i ziyaret eden ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çinli şirketlerin Rusya'nın Ukrayna'daki askerî operasyonlarını desteklediklerinin tespit edilmesi halinde bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacakları uyarısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.