SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu ve Lavrov, Tahıl Koridoru Anlaşması için görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Ukrayna'nın öncülüğünde başlatılan Tahıl Koridoru Anlaşmasının uzatılması hususunu telefonda görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çavuşoğlu ve Lavrov, Tahıl Koridoru Anlaşması için görüştü

Türkiye Dişleriler Bakanı Türkiye Dişleriler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov telefonda görüştü. Telefon görüşmesinde Tahıl Koridor Anlaşması ve ikili ilişkiler değerlendirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, 'İstanbul Tahıl Anlaşması' ve ikili ilişkiler ele alınmıştır" denildi.

RUSYA TARAFININ AÇIKLAMALARI ÇELİŞKİLİ

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kubrakov, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in anlaşmayı desteklediğini ve anlaşmanın 60 gün uzatılmasına karar verdiğini ancak bunun çelişkili bir yanıt olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kubrakov, "Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşmasının uzatması en az 120 gün içeriyor. Ancak Rusya anlaşmayı yalnızca 60 gün uzatıyor. Bu, Türkiye ve BM tarafından imzalanan belgeyle çelişiyor. Girişimin garantörleri olarak BM ve Türkiye'nin resmi pozisyonunu bekliyoruz"  ifadelerini kullandı. 

RUSYA, KARADENİZ TAHIL KORİDORUNUN 60 GÜN UZATILMASINA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ve BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile yaptığı görüşmenin ardından 18 Mart'ta Karadeniz Tahıl Koridoru ANlaşmasının 60 gün uzatılmasına itiraz etmediklerini açıklamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.