SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çek istihbaratından uyarı: Rusya, NATO ülkelerinde silah depolarını hedef alabilir

Çek istihbarat servisi başkanı Michal Koudelka, Rusya’nın Ukrayna’ya destek veren NATO ülkelerinde daha büyük ve riskli operasyonlara girişebileceği uyarısında bulundu. Koudelka, Ukrayna’ya gönderilecek silahların tutulduğu depoların SİHA veya füze saldırılarıyla hedef alınabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2026 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2026 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çek istihbaratından uyarı: Rusya, NATO ülkelerinde silah depolarını hedef alabilir

Çek Cumhuriyeti Güvenlik İstihbarat Servisi Başkanı Michal Koudelka, Rusya’nın önümüzdeki aylarda Ukrayna’ya yardım sağlayan NATO ülkelerine yönelik sabotaj ve hibrit saldırılarını artırabileceğini belirtti.

Reuters’ın haberine göre 12 Ekim’de Prag’da düzenlenen bir parlamento güvenlik konferansında konuşan Koudelka, Moskova’nın “gerilimi tırmandırarak gerginliği azaltma” taktiğine yönelmiş göründüğünü söyledi.

UKRAYNA’YA YARDIM SAĞLAYAN TESİSLER HEDEF OLABİLİR

Rusya’nın olası hedefleri arasında Ukrayna’ya destek amacıyla kullanılan tesislerin bulunduğunu belirten Koudelka, “Bu, bir NATO üye devletinin topraklarında Ukrayna’ya yönelik yardımla bağlantılı bir tesise yönelik sabotaj saldırıları, Ukrayna’ya gönderilmek üzere hazırlanan bir silah deposuna SİHA veya füze saldırısı ya da aşırı bir durumda, İttifak’ın komşu üye devletlerinden birine karşı sınırlı bir askerî harekât bile içerebilir.” ifadelerini kullandı.

Koudelka, Rusya’nın güçlerini Ukrayna’da yoğunlaştırması nedeniyle sınırlı askerî harekât ihtimalinin şu aşamada yakın bir tehdit oluşturmadığını vurguladı.

AMAÇ NATO İÇİNDEKİ BİRLİĞİ ZAYIFLATMAK

Rusya’nın hibrit faaliyetlerle NATO içindeki dayanışmayı zayıflatmayı amaçladığını söyleyen Koudelka, servisinin Çek Cumhuriyeti’ne yönelik doğrudan bir tehdide ilişkin somut bilgiye sahip olmadığını da belirtti. Koudelka, ülkesini ve müttefiklerini hedef alan operasyonları yakından izlediklerini kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.