SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Kuzey Kore'ye yaklaşarak neyi amaçlıyor?

Çin, Asya'daki gücünü artırmak için Kuzey Kore'ye yakınlaşmaya ve ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Kuzey Kore'ye yaklaşarak neyi amaçlıyor?

Geçen hafta Amerika Birleşik Devletlei (ABD) ve Japonya Asya'daki politikalarının kararlığını göstermek amacıyla Washington'da üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ABD’nin Asya'nın savunması konusunda taahhüdünün sarsılmaz olduğunun altı çizildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA YAPILAN EN ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

Bu kapsamda Çin'de Asya Pasifik'teki gücünü artırmak için Kuzey Kore'ye yakınlaşmak ve ilişkilerini güçlendirmek için düğmeye bastı. Çin’in Ulusal Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Cao Lıci 14 Nisan 2024 tarihinde, Kuzey Kore'ye gitti. Cao Lıci, ülke lideri Kim Jong-un ile ikili işbirliğinin artırılması ve bölgede güçlerini birliştirme konularını görüştü.

resim

ÇİN'İN KUZEY KORE HAMLESİ

Kuzey Kore’nin devlet ajansı Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Çin’in Ulusal Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Cao Lıci ile başkent Pyongyang’da bir araya geldi. Kim Jong-un ve Cao Lıci, Çin ile Kuzey Kore arasındaki dostane ilişkilerin daha da derinleştirilmesi ve ikili iş birliğinin artırılmasını konusunda mütabık kaldı.

KİM JONG-UN'DAN ABD VE JAPONYA'YA GÖNDERME

Kim Jong-un, ABD ve Japonya'ya gönderme yaparak Çin ile Kuzey Kore arasındaki yüzyıllardır süregelen dostluğu geliştirmenin Pyongyang’ın değişmez politikası olduğunu vurguladı. Bu görüşmenin son yıllarda müttefikler arasında yapılan en üst düzey görüşme olduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.