SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den deniz tatbikatı!

Güney Kore Ulusal İstihbarat Komitesi, Çin, Rusya ve Kuzey Kore’nin askeri tatbikat planladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den deniz tatbikatı!

Güney Kore Ulusal İstihbarat Komitesi, Çin, Rusya ve Kuzey Kore’nin askeri tatbikat planladığını bildirdi. Komite, 4 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Kuzey Kore ziyareti sırasında Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-un'a, Kuzey Kore, Çin ve Rusya arasında ortak bir deniz tatbikatı önerdiğini belirten bir rapor sunduğunu kaydetti.

GÜNEY KORE TATBİKATI AÇIKLADI

Güney Kore Ulusal İstihbarat Komitesi Sekreteri ve Ulusal Güç Partisi Üyesi Liu Şiangfan bu konuyla ilgili bilgilerin, Ulusal İstihbarat Teşkilatı Direktörü Kim Kyu-hyun tarafından elde edildiğini aktardı. Ayrıca Liu Şiangfan, aynı gün hükumet yetkililerine bu konuda bilgi verildiğini kaydetti.

KİM JONG-UN, ŞOYGU İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜ

Şoygu, Kuzey Kore'nin sözde Zafer Günü'nün 70. yılı dolayısıyla 25-27 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında Kuzey Kore'yi ziyaret etmişti. Güney Kore Ulusal İstihbarat Komitesi, daha önce Güney Kore Ulusal Meclisine, Kim Jong-un'un Şoygu ile baş başa görüştüğünü ve iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin genel çerçevesi konusunda anlaşmaya vardığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.