SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin ve Rusya'dan ortak hava ve deniz tatbikatı!

Çin ve Rusya, Japonya'nın deniz yetki alanı yakınlarında geniş çaplı hava ve deniz tatbikatı yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin ve Rusya'dan ortak hava ve deniz tatbikatı!

Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamına karşı 24 Şubat 2022'de başlattığı işgal girişimi ile birlikte dünya ülkelerinin Moskova'ya karşı tutumu da önem kazanmaya başladı. Çin'in örtülü de olsa Rusya ile savaşın başından bu yana yakın temasta olduğu biliniyor. Çin ve Rusya'nın ortak  "Kuzey Etkileşim 2023" adını verdiği tatbikat, 17 Temmuz 2023 tarihinde başladı. Çinli ve Rus birliklerinin en büyük hava ve deniz tatbikatı Japonya'nın kıta sahanlığına yakın bir bölgede devam ediyor.

ÇİN VE RUSYA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYOR

Çin ve Rusya, Japon Denizi'nde başlattıkları ortak tatbikat ile, dünyaya güç gösterisi yapıyor. Kaç gün süreceği belli olmayan tatbikata, iki ülke ordusuna ait çok sayıda deniz ve hava unsuru katılıyor. Rus yanlısı General Li Şangfu'nun, Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanlığına getirilmesi ile iki ülke arasındaki askeri işbirliğinde gelişme yaşandı.

HAZİRAN AYINDA PLANLANMIŞTI

Haziran ayı başında Çin hükumeti, Tayvan ve Japonya'nın deniz yetki alanları yakınlarından geçerek Çin'e ulaşan, merkezi Vladivostok'ta bulunan Rusya'nın Pasifik Filosu'na ait iki savaş gemisine ev sahipliği yapmıştı.

Öte yandan, Japonya ve Tayvan, bu tatbikatın düzenli askeri devriyeye dönüşmesinden endişe ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.