SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, efsanevi lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti ağırladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu 4 Mart 2024 tarihinde, Antalya Diplomasi Forumu'nun ardından başkent Ankara'da temaslarda bulunan Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, efsanevi lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti ağırladı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nun III. Zirvesi'nden sonra temaslarına başkent Ankara'da devam ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 4 Mart 2024 tarihinde, efsanevi lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyette yer alan Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov ve Sağlık İdarecileri Federasyonu Başkanı Ramazan Ata gibi isimleri makamında ağırladı. 

TÜRKİYE'DEKİ KIRIM TATARLARI VE UKRAYNA'DAKİ SON DURUM ELE ALINDI

Görüşmede, Rus işgali altındaki Kırım'ın ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın son durumu ele alındı. Ayrıca Türkiye'deki Kırım Tatarlarının durumu masaya yatırıldı. 

Topçu, Türkiye'nin Kırım dahil olmak üzere Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıdığının, Ukrayna halkının ve Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm çabaların gösterildiğinin altını çizdi. Konuşmasında, Topçu sözlerine, "Ukrayna ve Gazze’deki savaş, işgal, katliam ve soykırımın bir an önce son bulması dileğiyle ziyaretiniz için zatıalinize tekrar en kalbi duygularımla teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" ifadeleriyle son verdi.

"TÜRKİYE, UKRAYNA HALKININ VE KIRIM TATAR SOYDAŞLARININ MENFAATLERİ İÇİN ÇABA GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR"

Efsanevi lider Kırımoğlu'na teşekkür eden Topçu ziyaret çerçevesinde şunları söyledi:

"Türk dünyasının efsanevi evladı, rol model dava adamı, kıymetli büyüğümüz Sayın Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu milletimizin evinde ağırlamaktan şeref duyuyorum.

Türkiye devleti ve milletiyle Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini, güvenliğini aynı zamanda soydaşlarımızın ata yurdu Kırım dahil olmak üzere toprak bütünlüğü kararlılıkla desteklemekte aynı zamanda hem Ukrayna halkının hem de Kırım Tatar soydaşlarının hak ve menfaatlerinin korunması için de her türlü çaba ve gayreti göstermektedir.

Türkiye, 3. yılına giren bölgenin ve dünyanın da zararına olan bu savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona ermesini isterken, savaş sürecinde olduğu gibi savaş sonrasında da Ukrayna’nın yeninden inşasında Türk samimiyeti ile Ukrayna ve Ukraynalıların yanında olacağını her platformda ifade etmektedir.  

Bu vesile ile Kudüs Fatihi ve “İslam'ın en saf kahramanı" Selahaddin Eyyubi’yi vefatının yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyor, Ukrayna ve Gazze’deki savaş, işgal, katliam ve soykırımın bir an önce son bulması dileğiyle ziyaretiniz için zatıalinize tekrar en kalbi duygularımla teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum"

YALÇIN TOPÇU "KIRIM'DAN" İSİMLİ ŞİİRİNİ OKUDU

Topçu, konuşmasının ardından vatan Kırım topraklarını ve Kırım Tatarlarını dizelere döktüğü, "KIRIM'DAN" isimli şirini okudu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.