SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve Çubarov Kosovalı Bakan Damka ile bir araya geldi

Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile III. Antalya Diplomasi Forumu'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 01:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 03:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve Çubarov Kosovalı Bakan Damka ile bir araya geldi

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ile Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eş Başkanı ve KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, 1-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek III. Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Antalya'ya geldi.

Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan Belek Turizm Bölgesi'nde “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla gerçeklen forumun resmî açılışı için 1 Mart 2024 tarihinde düzenlenen programa katılan Kırımoğlu ve KTMM heyeti, forumun devamında Türk dünyasından çeşitli düzeylerde temsilcilerle bir araya geldi.

KIRIMOĞLU GÖRÜŞME SONRASINDA QHA'YA KONUŞTU

Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM Başkanı Refat Çubarov, bu kapsamında Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ile görüşme gerçekleşti. Görüşmede ayrıca Kosova Milletvekili Enis Kervan de yer aldı.

Görüşmenin akabinde Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamalarda bulunan Kırımoğlu, Kosova'da yaşayan Türk toplumunun siyasi ve kültürel durumu ile Kırım ve Kırım Tatarlarının maruz kaldıkları sorunlar hakkında konuştuklarını kaydetti.

Görüşmede ayrıca Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminin de gündeme geldiğini belirten Kırımoğlu, Bakan Damka'nın "Kosova devleti olarak Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara katılıyoruz, Ukrayna'ya desteğimiz sürecek ve Kosova olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dediğini aktardı.

Bakan Fikrim Damka, 23 Nisan tarihinde kutlanan Kosova Türklerinin Milli Bayramı kapsamında Kırımoğlu'nu ülkesine davet ederken; Kırımoğlu da Damka'yı Kıyiv'e davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.