SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zirveyle, Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız

16 Mart 2023'te Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatının Türk dünyasında ve bölgesindeki önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu zirveyle, Türk dünyasının tek vücut olduğunu göstermiş olacağız

Bugün Ankara'da Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı gerçekleşti. Ardından, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” teması altında, 16 Mart 2023 tarihinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

Zirvenin açılış konuşmasında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat 2023'te merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremin ardından, Türk dünyasının deprem felaketinden etkilenen Türkiye için tek yürek olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın bir an önce adil bir şekilde bitmesi için sürekli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Tarafların masaya oturması için iletişimi sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları ifade etti:

Biz de 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk dünyası yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı. Acılar paylaşıldıkça azalır anlayışı ile en zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleriniz bir çok vatadaşımızı yeniden hayata bağladı. Kurduğunuz sahra hastaneleri ile yaralılarımızın tedavisine yadım ettiniz. Gönderdiğiniz ata yadigarımız çadırlar vatandaşlaımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır.

Ayrıca teşkilatımızın gözlemci üyesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın da aramızda bulunmasından duyduğum memnuniyeti hasleten ifade etmek istiyorum. Bugün sizleri misafir eden Ankara, 31 yıl önce Türk Dili Konuşan Ülkeler Birinci Zirvesi'ne ev sahipliği yapmış, teşkilatımızın ilk tohumları bu vesileyle atılmıştı. Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek, tek vücut olduğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.